Rob Overgaauw

Spreker, motivator en coach

Helpt ondernemers zich beter te profileren

Je bent vast heel opmerkelijk. De vraag is alleen: hoe zichtbaar is dit voor de buitenwereld?

Dit is waar het over gaat

Alles draait in mijn praktijk om zeggingskracht van mensen en merken. Iemands identiteit is de motor achter het merk en de ruggengraat in iemand biografie. Zeggingskracht gaat over gezien worden; het jezelf onderscheiden heeft alles te maken met authenticiteit. De een laat dat meer zien dan de ander. Mensen of personal brands die daar werk van willen maken zijn bij mij aan het goede adres.

Drie aandachtsgebieden 

Aan identiteit-gerelateerde vragen hangen weer andere vragen. De kunst is om dit grijpbaar te maken en voorbij het ego te kijken. Vanuit mijn praktijk zijn er vragen die vrijwel altijd terugkomen en ik maak het zo praktisch mogelijk:

  • Hoe breng ik de beste versie van mezelf in beeld?
  • Hoe vertaal ik dit beeld in treffende teksten?
  • Hoe bouw ik vanuit wie ik ben een sterke personal brand?

De zoektocht is belangrijker dan de bestemming

De zoektocht naar antwoorden hierop heeft me meer dan 10 jaar beziggehouden. En nog. De wereld die er achter schuilgaat is immens. Er zijn ontelbare boeken over geschreven door filosofen, psychologen, spirituele leiders en gedragswetenschappers. Professionals op gebied van marketing, personal branding en reclame boren bijna dagelijks nieuwe gezichtspunten aan. In vele van die bronnen heb ik me vastgebeten en het blijft me fascineren.

Vele honderden professionals lieten zich filmen 

Behalve onuitputtelijke studie heb ik in de eigen praktijk ook veel waardevolle inzichten opgedaan: in mijn werk als filmer van elevator pitches zag honderden mensen hun best doen om zichzelf ten beste te geven. Tijdens de montage van die filmbeelden kon ik op microseconde niveau analyseren wat er in mensen omgaat als ze zich actief staan te profileren. Fascinerend.

Genoeg over mij. Veel belangrijker voor jou natuurlijk is: wat kan ik hiermee voor jou betekenen? Het antwoord vind je rechts, verdeeld over acht verschillende petten die ik draag. Vanuit elke afzonderlijke rol sta ik klaar om jouw bestaan meer zeggingskracht te geven.

Waar je op kunt rekenen

Laat zoekmachines en prospects je vinden met slimme teksten

Als copywriter kun je me inhuren als je scherpe teksten nodig hebt voor je website, je elevator pitch, je landingspagina of brochure. Conversie en SEO gegarandeerd.

Publiek is altijd te inspireren over profileringsthema's

​Als public speaker of trainer verzorg ik een spraakmakend programma ‘profileren met impact’. Masterclasses en keynotes.

Zonder zelfleiderschap ben je nergens

Als coach geef ik jouw zelfsturend vermogen een flinke booster. Alles gericht op jouw personal branding. Met een 5-stappenplan ga jij je eigen succeskoers waarmaken. 

Laat je zien met een pitchfilm

Als videocontentmaker help ik je met het maken van je origin story en pitchvideo’s die jou naar je doelen brengen. Kijk naar de voorbeelden in deze portfolio

Met een merkopstelling antwoorden vinden voor je brand

​Als merkopsteller laat ik je aan de hand van een merkopstelling zien welke effecten een voorgenomen aanpassing heeft voor je merk. Een zeer geschikte methode voor personal branding. Rob Overgaauw maakt deel uit van het nationale platform merkopstellers.

Jouw merk verdient een doordachte positionering en strakke profilering

Als adviseur geef ik strategisch advies over je personal brand en help ik je met de stappen zetten om in jouw markt positief op te vallen.

 

Een profielfoto is vaak de eerste indruk

Als profielfotograaf zorg ik dat jouw profielfoto’s het verschil gaan maken op LinkedIn.

Voor mensen die hun levensverhaal op film willen vertellen

Als biograaf interview ik jou voor een draaiende camera en leg jouw levensverhaal vast in een biografische film. Lees alles over de film van je leven.