Coaching van professionals

Omdat naamsbekendheid creëren niet voor iedereen gemakkelijk is

Stappenplan gebaseerd op drie dimensies

Mijn coaching programma werkt stapsgewijs toe naar klinkende resultaten. Het is geschikt voor mensen die antwoorden willen op: hoe profileer ik mezelf op een professionele manier? Hoe maak ik een merk van mijzelf?  Hoe bouw ik aan zeggingskracht? 

Stappenplan coaching van professionals:

1. Persoonlijk leiderschap

Bij Persoonlijk Leiderschap werken we aan je boegbeeldfunctie. Houding en vaardigheden staan voorop. Belemmerende factoren worden aangepakt en natuurlijke aanleg wordt omgezet in profileringscompetenties.

2. Storytelling

Bij storytelling werken we aan een verhaal dat bij jou of jouw merk past. We werken samen aan je pitch en sales story. Daarmee raak je je doelgroep. Je stemt daarmee doeltreffend op je publiek af. Je verhaal blijft plakken.

3. Strategie

Strategie gaat over het plan dat voor jou werkt om jouw doelen te behalen. Bijvoorbeeld de positionering naar je doelgroep, de kanalen en tools die voor jou werken, de profilering van de producten of diensten die je biedt  

Wat zeggen klanten?

Rob vind ik een zeer bevlogen coach met veel kennis en (levens)ervaring en hij weet mensen ècht in beweging te krijgen.”

 Eveline Zwart, Asset manager

“Je wordt aan het nadenken gezet over de diepere lagen in jezelf; wie je nu eigenlijk in essentie bent en welke waarden voor jou belangrijk zijn.” 

Dorine Vermeulen, lid adviesraad Gilles de la Tourette

Rob heeft een groot talent in het coachen van mensen, met name om inzicht te krijgen in je kern, je kwaliteiten en daardoor een goed beeld te krijgen waar je nu staat. 

Laura Ferrarini, Management assistent

Rob Overgaauw is een coach in hart en nieren die meteen naar de kern van de zaak overgaat. Voortdurend open voor nieuwe mogelijkheden en nog niet begaande paden.

Nicolet Roelfsema, ondernemer

 

 “Rob is in staat om je verhaal naar voren te halen, zodat je je goed en integer profileert. En een leuke bijkomstigheid: de kosten vallen mee..”

Lianne Vorstenbosch, Ondernemer MVO innovatie

Wie ben je, wat heb je te brengen en waarom vind jij jezelf waardevol? En dan blijkt dat Rob naast filmmaker ook interviewer, psycholoog, mental coach en inspirator is.

Vincent Heinink, trainer

Persoonlijk leiderschap heeft veel te maken met hoe je anderen weet te bewegen om aan bepaalde doelen of uitkomsten te werken.
Jezelf sterk profileren heb je nodig om die doelen te bereiken. En dat vraagt een bepaalde houding. Wat je minimaal nodig hebt is zelfzekerheid, focus en het enthousiasme om je doel bekend te maken bij je publiek.
In het programma dat ik aanbied vinden we de verbeteringen in zowel houding als vaardigheden. Stapsgewijs werken we zichtbaar aan die verbeteringen. Ja zichtbaar want van iedere sessie wordt een video opname gemaakt die je zelf gaat evalueren. Confronterend, maar als coachmethode heb ik zelden een effectievere meegemaakt.

Content

Voor een sterke profilering heb je ook een goed verhaal nodig.  Dat is dan ook precies waar we aan gaan werken. En niet alleen de inhoudelijke content, ook de retorische vaardigheden die je nodig hebt om dit verhaal te representeren komen aan bod.

Strategie

Als je missie en visie op orde zijn en je weet wat je doelen zijn heb je nog een plan nodig. Een slimme roadmap waarmee je inregelt hoe je die ideale klant gaat bereiken. Bijvoorbeeld welke middelen, tools en kanalen je inzet. Maar ook welke unique selling points jou gaan helpen.