Spreken over profileren

Presentaties en seminars

Profileren vanuit je merkkracht

Masterclasses en lezingen

Deelnemers van lezingen waarin ik zelf spreek zijn ondernemers en freelancers die meer impact willen met hun profilering. In mijn lezingen bied ik tools, inzichten, nieuwe kennis en vooral veel inspiratie. Altijd interactief, dus: learning by doing. Behalve zelf spreken voor een publiek bied ik ook een podium voor mensen die als spreker willen optreden. Dat doe ik met mijn SprekersCafeGouda

Retorica, personal branding en profileren gaan hand in hand

Hoe zet ik de beste versie van mezelf neer? Of: hoe zorg ik er in ieder geval voor dat ik de juiste impact heb op mijn doelgroep. Vakkundig jezelf profileren is een bezigheid waar al heel wat hersencellen op gebroken zijn. Je kunt het ook een interessante uitdaging noemen. Wie deze kunst goed verstaat wordt een magneet voor zijn of haar doelpubliek. En dat is in ieder geval één goede reden om ermee aan de slag te gaan.

Jezelf als merk goed neerzetten vraagt oefening en doorzettingsvermogen. Dit betekent veel doen: voor de spiegel, voor een camera hardop oefenen, en soms ook op een podium voor een live publiek je verhaal presenteren.

Sinds januari 2023 bied ik een podium voor mensen die willen oefenen met het spreken in het openbaar. Ze geven lezingen over hun eigen deskundigheid, met het doel om het publiek enthousiast te krijgen en te inspireren.

Dit is inmiddels een podium dat in Gouda en omstreken al aardige bekendheid heeft. Ben jij een professional en heb je een goed verhaal dat je graag wilt delen dan kun je terecht bij het SprekersCafeGouda. Ben je liever iemand die in de zaal luistert naar interessante lezingen ben je ook welkom, volg onze agenda.

Elke laatste dinsdag van de maand is er zo’n lezing. Voor mij steeds een ultieme toets om anderen te profileren. De mensen die komen spreken mogen rekenen op een serieus PR pakket. Alleen daardoor word je al beter gevonden. Kijk maar eens naar de filmpjes die je aantreft van eerdere sprekers in het SprekersCaféGouda, bijvoorbeeld van Hans Notenboom, Evert van de Ven, Aniet Langeveld, Hiske van alles over Human Design en Anita Vuurman. Stuk voor stuk kanjers die door hun lezing voor het SprekersCaféGouda fikse stappen maakten in hun profilering.

Wat zeggen klanten?

Het werd mij al snel duidelijk hoe goed hij met taal om kan gaan en daardoor direct tot de kern weet door te dringen. Hij is scherp en duidelijk op een prettige maar geen softe manier.

Dick Gelton, Operations

Rob is een zeer geduldig en vakbekwame professional, met passie voor zijn werk en uiteindelijk resultaat. Een zeer fijn en hartelijk mens, met niet alleen interesse voor de ‘zakelijke kant’ van zijn klant, maar zeker ook de ‘intermenselijke en privé kant.”

Maurice Reijmer, Ondernemer in Micro Soft oplossingen

Rob is op en top professional.

Hannah Hansen-Witteveen, Fotograaf

Rob weet mensen op een prettige manier uit de comfortzone te halen.

Marcel Mirrer, Admissions officer

He’s always a step ahead, a visionary with strong analytical and communicative skills. He’s always been (and still is) a great example to me. “

Anne-Mieke Bovelet, Ondernemer:

Rob is one of those very dedicated professionals with head and heart well balanced. He has a good eye and proven experience for focusing on the nuances of the relationship between People and Profit. Great partner to work with  

Robert Benninga, Spreker/motivator

Wat ik erg aan Rob waardeer is zijn oprechte interesse in mensen en zijn drive om het beste uit mensen te halen.

Marie-Louise Seijsing, business consultant/product owner

Hij is in staat om in korte tijd mensen te doorgronden en hun drijfveren in kaart te brengen. Tevens weet hij door een eerlijke communicatie personen tot zelfreflectie te brengen en vervolgens het beste in hun naar boven te halen.

John Hagen, Owner Perfect Fit Spain

Rob heeft de gave mensen op hun gemak te stellen en precies die vragen te stellen die er toe doen. Dit geeft stof tot nadenken en geeft nieuwe inzichten.”

Elisabeth Schoeman, Projectleider Gemeente den Haag