Inspiratie in blogs

Genoeg stof tot nadenken

Lezing: De kracht van de biografie

Het Essay van Fokke Obbema in de Volkskrant van 23 september 2023 inspireerde met tot deze tekst, die nog eens benadrukt dat de angst die wij voor de dood hebben ons tegelijkertijd doet beseffen hoe boeiend het leven is. We mogen daar zelf betekenis aan geven. De biografie is daar een uitstekend hulpmiddel voor. Die kun je schrijven maar ook laten filmen door defilmvanjeleven.com Op 26 september geef ik een lezing over dit onderwerp: de kracht van de biografie.

Dit komt er kijken bij een biografische film

Dit komt er kijken bij een biografische film

Veel mensen zijn met hun biografie bezig en overwegen er een te laten maken of zelf te schrijven. Er zijn ook mensen die een biografische film laten maken. Rob Overgaauw is gespecialiseerd in het produceren van biografische films en vertelt hier in een notendop wat er bij komt kijken.

Hoe je met een Merkopstelling je purpose boven haalt

Wie zijn purpose weet heeft een sterke richtinggevende tool die duidelijkheid geeft over het pad dat bewandeld moet worden om de juiste bestemming te bereiken. zal minder snel verstrikt raken in de zoektocht van het leven. Dat geldt ook voor een personal brand. Daarom is het wijs om een treffende purpose te formuleren.

Hoeveel invloed hebben wij op onze biografie?

Hoeveel invloed hebben wij op onze biografie?

Een van de grote vragen is bepalen wij als mens zelf de koers van ons leven of bepaalt het leven dit voor ons en varen we mee op de stroom des levens. Ons in de illusie achterlatend dat we zelf in control zijn. Wat het ook is het eindresultaat is vanuit beide invalshoeken dat zich een biografie ontwikkelt.

Uw biografie op film laten zetten

Uw biografie op film laten zetten

Niet veel mensen beseffen dat het levensverhaal dat achter ze ligt heel mooi kan worden vastgelegd in een film. De biografische film is helemaal van deze tijd. Film is het nieuwe schrijven. In deze informatieve blog leest u alles wat er bij komt kijken en wat de aanpak is van De Film Van Je Leven.

Geschreven biografie versus gefilmde biografie

Geschreven biografie versus gefilmde biografie

Steeds meer particulieren zijn bezig met hun biografie. Er zijn verschillende manieren om aan een biografie te werken. De twee bekendste vormen zijn de geschreven biografie en de gefilmde biografie. Deze blog zet de voor- en nadelen van beide varianten op een rijtje.

Drie invalshoeken voor uitleg Biografisch interview

Drie invalshoeken voor uitleg Biografisch interview

In deze blog wordt uitleg gegeven over een biografisch interview. Vanuit drie perspectieven: wat is het, wat zijn de praktische kanten en hoe gaat het technisch in zijn werk. Het perspectief van waaruit deze vraag wordt beantwoord is de biografische film. De biografische film is de tegenhanger van de in boekvorm geschreven biografie.

Wat vertellen biografische interviews?

Wat vertellen biografische interviews?

Een biografisch interview is er op gericht om in relatief korte tijd gevarieerde informatie over iemands leven boven te halen en vast te leggen op film. De vragen zijn uitnodigend en houden rekening met zowel feitelijke gebeurtenissen als de emoties die daarbij horen. De lach en de traan krijgen precies de juiste ruimte en balans om de film een prachtige spanningsboog te bieden. DeFilmVanJeLeven maakt de biografische film toegankelijk voor een groot publiek.

Wat doet een profileringsexpert?

Wat doet een profileringsexpert?

Opeens werd ik geconfronteerd met de vraag: waarom mag jij jezelf profileringsexpert noemen? Daar moest ik even voor gaan zitten. In deze blog geef ik de nodige onderbouwingen maar ik heb er nooit examen voor gedaan. Het korte antwoord: mijn hele carrière lang heeft me de vraag bezig gehouden hoe mensen aan de buitenwereld duidelijk maken wat ze nu eigenlijk willen betekenen en wat ze beogen te presteren. Daar blijkt een onmetelijke wereld aan energie (data) onder te liggen waar ik tot in de diepste vezels ben ingedoken. En ik doe niets liever dan dat te delen met mensen die daar meer van willen weten.

Waarom wint de Merkopstelling terrein in de wereld van Branding?

Er zijn vele methoden om een merkvraagstuk te benaderen. Er is slechts één methode die een merk met een holistische kijk benadert en ruimte geeft aan het gebruik van intuïtie. Dat is de methode die Wim Jurg Ph.D. ontwikkeld heeft en die merkprofessionals zelf kunnen leren via de Basisopleiding Merkopstelling. In deze blog wordt de methode nader verklaard en wordt informatie gegeven over de volgende ronde Basisopleiding Merkopstelling.