Vrouw en cameraman inhuiskamer

Sinds 2012 maak ik al biografische films. In eerste instantie voor vrienden en bekenden. Gaandeweg kreeg ik zoveel signalen dat de tijd rijp was om dit werk professioneel aan te pakken op grotere schaal. En dat leidde in 2020 tot het oprichten van de filmmaatschappij en gelijknamige website DeFilmVanJeLeven.com.

Om me heen hoor en zie ik dat veel mensen bezig zijn met het schrijven van hun biografie. Je hoort ook steeds vaker dat filmen het nieuwe schrijven is, dus: waarom zou je er (ook) geen film van laten maken. De film van je leven. Aan mij zal het niet liggen om van deze film, de mooiste film die u ooit gezien hebt, te maken.

Dankbare taak

Het optekenen van levensverhalen is een boeiende en dankbare taak. Het is werkelijk fascinerend om iedere keer opnieuw te ontdekken wat er in een mensenleven gebeurt en welke invloed deze gebeurtenissen hebben op de identiteit. Ook supermooi is het om te zien hoe blij mensen worden bij de aandacht die ze krijgen tijdens het interview. En dat geldt ook als ze me achteraf vertellen wat een enorme indruk het terugkijken van die film met ze gedaan heeft.

Zo gaan we te werk met het maken van de biografische film

Het proces is heel overzichtelijk en uiterst laagdrempelig. Dat moet ook, want de klant komt alleen uit de verf als die zich helemaal vertrouwd voelt met ons.

Vooraf heb ik een zoomgesprek of telefoongesprek met de aanvrager. In dat gesprek nemen we in grote lijnen de levenslijn door. Met name de stukken die interessant zijn voor de biografische film krijgen aandacht. In dat gesprek wordt een keuze gemaakt voor de gewenste uitvoering en budget en wordt er zo mogelijk al een datum geprikt voor de opname.

Daarna volgt de filmopname bij de klant thuis. Het kan ook op een andere locatie als dat de voorkeur heeft, wij zijn wat dat betreft uiterst flexibel. Afhankelijk van de keuze die iemand maakt duurt de opname 1 tot 3,5 uur.

Behalve het gesproken interview worden ook sfeerbeelden geschoten, zoals: het interieur, allerlei relevante objecten, een filmshot in de boekenplank, routinehandelingen die de klant in huis maakt zoals het eten geven van een huisdier, een boeket in de vaas zetten, een gesprek met iemand, etc. Een onderdeel waar veel mensen voor kiezen is het bladeren in een fotoboek, waarbij meteen verteld wordt welke memorabele zaken er op die foto’s te zien zijn.

In de montage maken we er een mooi geheel van dat eerst wordt voorgelegd als preview. Na goedkeuring van deze conceptversie wordt de film definitief opgeleverd op een usb stick.

 

Kosten van een biografische film

De prijs houden we zo scherp mogelijk:

de budgetvariant voor een film van 25 minuten bedraagt € 579,00 (incl btw)

de vanafprijs voor het instap standaardmodel, met filmduur van ongeveer 45 minuten,  bedraagt € 979,00 (incl btw)

De vanafprijs voor de versie waarbij een cameraman meekomt en die op premium beeldkwaliteit wordt afgeleverd met een filmlengte van tenminste 1 uur bedraagt € 1.679,00 (incl btw)

Opties voor extra’s voor de biografische film

Heeft u bijzondere wensen dan bieden we een op maat gemaakte offerte aan. Bijzondere aanvullende wensen waar u aan kunt denken zijn:

 • een aangepaste filmduur
 • meerdere mensen in de film betrekken
 • op meerdere locaties filmen
 • ondertiteling
 • drone opnames van uw huis, tuin of landgoed
 • een filmopname tijdens een wandeling in de natuur
 • een uitgewerkte epiloog in de aftiteling waarin een samenvatting van uw levensverhaal terug te lezen is
 • een extra verdieping in uw biografie waarin diepere lagen worden meegenomen (research)
 • fotografie, een portretserie op hoge fotokwaliteit
 • het ontvangen van de ruwe footage
 • het inmonteren van uw voorkeursmuziek
 • het inmonteren van uw geanimeerde handtekening

 

Geef een voucher voor een biografische film

Een biografische film zou ook een heel mooi cadeau kunnen zijn, bijvoorbeeld voor uw dierbaren in de naaste familie- of vriendenkring. Die ontvangen daarmee een belevenis die ze niet snel zullen vergeten. Maar dat kan ook een collega zijn die afscheid neemt tijdens een pensionering. Of bij een dienstjubileum.

Als u hier voor voelt koopt u bij ons een voucher. Wij drukken die voor u af, desgewenst in een feestelijk format met tekst en/of persoonlijke foto.

 

Maak een volgende stap:

Bent u enthousiast geworden? Dan is het tijd voor een volgende stap.

Maak een afspraak voor een telefonisch kennismaking via het contactformulier

Informatie en meer achtergrondinformatie vindt u op onze site www.defilmvanjeleven.com.

Kijk naar een voorbeeld van een biografische film.

Download de: Brochure de film van je leven – 5e editie of vul het contactformulier in met een vraag. Of bel me op 06 22 99 48 04