Biografische films

In 2020 ben ik begonnen met een nieuwe dienstverlening voor de particuliere markt onder de merknaam DeFilmVanJeLeven. Alles draait in dit concept om het produceren van biografische films. Aan de hand van een empathisch interview doet iemand zijn leven uit de doeken en geeft daarmee een inkijkje in zijn of haar binnenwereld. Beschrijvingen van betekenisvolle gebeurtenissen, hoe iemand is opgegroeid, hoogtepunten, leermomenten, ontroerende momenten, omslagmomenten en vooral wat die allemaal gedaan hebben met iemands identiteit.

We komen daarmee dus heel dicht bij de persoon en je kunt gerust stellen dat de kijker geraakt wordt door de openheid en oprechtheid die iemand laat zien. Wie de film krijgt te zien bepaalt uiteraard de klant.

Voordat de film geschoten wordt voer ik twee uitgebreide telefoongesprekken met de betrokkene. Hiermee wordt input geleverd voor het draaiboek. De videoshoot vindt doorgaans plaats op het huisadres van degene die gefilmd wordt.

De productie en eindredactie neem ik zelf voor mijn rekening. Verder heb ik twee professionals met wie ik nauw samenwerk: dat zijn Marcel Gerbrands voor videografie en Hans Cijs die beschikbaar is als waarnemend biografisch interviewer. De filmkwaliteit ligt op premium niveau, er wordt in 4k gefilmd.

De website www.defilmvanjeleven.com is het nieuwe uithangbord voor deze dienstverlening. De consumenten prijs voor een standaard productie bedraagt € 1679,00.

Dit product is heel geschikt om via een voucher cadeau te doen. Wie kent niet de stress bij het bedenken van een geschenk voor vader of moeder bij (bijvoorbeeld) een kroonjaar verjaardag? Met het geven van een biografische film als cadeau valt die stress direct van je af en doe je ook jezelf een groot plezier.

Als bonus  bied ik ook nog eens een prachtige fotoshoot. Een hele professionele portretserie die we aansluitend op het interview schieten. En daar blijft het niet bij, daar boven op wordt ook nog een extra filmversie gemonteerd van ca 10 minuten waarin de hoofdpersoon vertelt hoe hij of zij terugkijkt op het leven. Deze variant is uitermate geschikt om te tonen tijdens de uitvaartdienst tegen de tijd dat de betrokkene is komen te overlijden.

Wil je meer weten over het maken van een biografische film, voor jezelf of voor een ander, download dan de Brochure de film van je leven – 5e editie of vul het contactformulier in met je vraag. Bellen kan natuurlijk ook.