DE FILM VAN JE LEVEN

een gefilmde biografie

 

Waarom zou je het laten doen? Het maken van een biografische film. Wat is de zin er van? Wie zit er op te wachten? Genoeg vragen die opdoemen. Evenzoveel antwoorden. Maar ieder antwoord, iedere mening erover, is puur persoonlijk. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. De redenen waarom mensen eraan te beginnen zijn divers. De meest gangbare is wel: het doorgeven van je levensgeschiedenis als herinnering voor het nageslacht. Minder gangbaar is een confronterende medische diagnose. Of een persoonlijke crisis. De redenen kunnen ook een stuk lichter zijn, bijvoorbeeld als u het cadeau krijgt van uw kinderen. 

 

Voor ons als producent van biografische films maakt de reden niet zoveel uit. Wij hebben geen oordeel.  Wel denken we graag mee als iemand hulp nodig heeft. Waar het ons om gaat is dat de wensen van onze klant, op de best mogelijke manier worden vastgelegd. En daar zullen we dan ook alles aan doen

Houten bankje met gekrijt hartje

Deze drie punten doen er toe

De klantbelofte, die in koeienletters wordt geschreven in onze externe communicatie luidt:

Alle aandacht voor U.

 

Deze belofte komen we graag na. In de formule die we voor deze belofte hanteren komen drie succesbepalende factoren steeds terug: sfeer, verhalen en authenticiteit.

 

Sfeer

Sfeer is nodig om u in de goede stemming te helpen. Dit maakt dat u zelf ook goed overzicht houdt en een goed plaatje voor ogen heeft van wat er verteld moet of mag worden. Waar nodig sturen wij het gesprek met de juiste vragen.

 

Verhalen

Verhalen, tja dat zijn er zoveel, er valt wat te kiezen. De vraag is dus: welke selectie maakt u daarin? Wordt het intens en diepgaand, wordt het een mix van intens en lichtheid, of wordt het alleen lichtheid? Er is veel mogelijk. Als u er maar achter staat straks. 

 

Authenticiteit

Authenticiteit gaat over eerlijkheid. Hoe kwetsbaar durft u zich te tonen als u over u zelf vertelt? Mogen de maskers af? Gaat u zeggen wat u al lang op uw hart heeft. Of kiest u uiterst zorgvuldig de chapiters uit uw leven en doet u afgewogen uitspraken?  We waarderen uw keuze in alle gevallen. Het enige wat we u meegeven is dat puurheid een hoge waardering en betrokkenheid oplevert van de kijkers.

 

Cadeau met strik in blauwe verpakking

Een wel heel persoonlijk cadeau

Wat denkt u? Kennen uw kinderen hun ouders goed? Een biografische film geeft een inkijkje in iemands leven en dat wordt meestal gewaardeerd in een familiekring. Het laten maken van zo’n film kan ook als cadeau worden gegeven. Zowel om aan u zelf cadeau te doen als om dit te ontvangen van uw (klein)kinderen of partner. En zit je zelf in de generatie 30-40 dan kun je je voorstellen wat een cadeau je aan jezelf geeft als je je ouders of grootouders op deze manier verrast. Wij maken er graag een mooi geprinte voucher van, helemaal klaar om door jou te worden overhandigd op een feestelijke familiegelegenheid.

Zandloper staat scheef op grind

Zo gaan we te werk

We leggen u graag even uit welke stappen vooraf gaan aan de productie van uw mooie biografische film:

 

Stap 1: Oriëntatie en keuzebepaling

U heeft zich georiënteerd op de mogelijkheden die onze website vermeldt, u weet ongeveer hoe het proces in zijn werk gaat en u voelt zich gemotiveerd om het te gaan doen. U heeft ook nagedacht welk profiel u over uzelf wilt laten vastleggen, wat moet absoluut vermeld worden en wat mag achterwege blijven.

 

Stap 2:  Eerste telefoon of zoomgesprek: uw wensenlijstje

Op het afgesproken moment vindt een voorbereidend telefoon- of, zo u wilt, zoomgesprek plaats. In dit gesprek stellen wij u een aantal vragen over uw levensloop en helpen wij u prioriteiten te stellen voor de selectie van levensepisodes die wat u betreft in ieder geval behandeld moeten worden.

 

Stap 3: Tweede telefoon of zoomgesprek: script

Op basis van hetgeen in ons eerste gesprek is besproken maken wij een script, bespreken we de planning, de locatie (meestal bij de klant thuis) en het budget. We zoeken voor de tweede keer contact met u per zoom of telefoon om deze punten te bespreken en al uw overige vragen te beantwoorden.

 

Stap 4: De filmopname

Op de afgesproken dag volgt de opnamesessie. Heeft u voor het premiumpakket gekozen dan komt er een aparte cameraman mee. Camera, geluid en licht worden geïnstalleerd op de juiste plekken. Ook de opstelling voor het gesprek wordt bepaald. U krijgt de nodige instructies en dan kunnen we volgens het script aandacht besteden aan uw levensverhalen. Afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen duurt het interview 1 tot 3,5 uur. Om variatie aan uw biografische film te geven nemen  we ook sfeerbeelden op, bijvoorbeeld van uw interieur, hoe u bezig bent met huisdieren of planten, een huishoudelijk klusje enz. Houdt u rekening met wat extra tijd voor de techniek; de filmuitrusting klaarzetten en weer opruimen vraagt opgeteld al gauw een uur.

 

Stap 5: Montage

Het opgenomen beeldmateriaal wordt door ons gemonteerd tot een film met de afgesproken duur. Dat kan dus 25 minuten zijn of langer dan een uur. De scenes die u eventueel liever niet terugziet hebben wij al zoveel mogelijk uit de montage gelaten.

 

Stap 6: Voorbeschouwing

U krijgt het eerste montageresultaat na ongeveer een week als voorbeschouwing (preview) te zien. Uw eventuele opmerkingen verwerken wij zoveel mogelijk tot het volgende montageresultaat. De film wordt als ‘gereed’ beschouwd als u tevreden bent.

 

Stap 7: Oplevering

Na het verwerken van uw eventuele commentaar en uw ‘gereed-verklaring’ sturen wij het eindresultaat op. U ontvangt de film op een usb-stick, die u in een smart tv, laptop, i-pad of pc direct kunt afspelen. Heeft u daar hulp of advies bij nodig, dan komen wij dat desnoods thuis uitleggen.

Een vintage koffer

Wat wij van u vragen

Eigenlijk niet zoveel. Wat we u aanraden is om u vooraf te beraden op het doel dat u voor ogen heeft. En aansluitend wat u interessant vindt om te vertellen. Welke gebeurtenissen in welke levensfase moeten er beslist in? Vindt u het belangrijk dat we ook een scherp beeld van uw identiteit weerspiegelen. in onze vraagtechniek houden we rekening met dit soort wensen. De een wil het allemaal feitelijk vertellen en praat het liefst over algemene gebeurtenissen en omstandigheden. De ander wil liever de diepte in en uitleggen welke beweegredenen hij of zij had bij het nemen van cruciale beslissingen. Misschien zijn er thema’s die een terugkerende rol spelen in uw leven en zou u graag willen memoreren? Wat zijn belangrijke omslagpunten in uw leven? Welke personen hebben diepe indruk gemaakt? 

Als u onze brochure downloadt krijgt u de nodige aanwijzingen. Ook plakboeken, foto’s, dia’s, voorwerpen, kunnen goed van dienst zijn om herinneringen naar boven te halen. Wat leuk is om in de biografische film op te nemen is hoe u aan de hand van een plakboek vertelt over wat er op de foto’s te zien is. 

We kunnen vele kanten op. 

Poëzie album

Wat u van mij mag verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: vakwerk, uiterst veel aandacht voor uw levensverhaal en 100% integriteit. Filmisch gezien kunt u rekenen op een onberispelijk eindproduct, met een logisch opgebouwde, heldere verhaallijn. u krijgt een klanttevredenheidsgarantie dus reken maar dat wij ons best doen voor u.

 

vintage camera met enkele losse foto's

De betekenis van een gefilmde biografie

Veel van de mensen die al voor onze camera’s verschenen ervaarden hun biografische film als een mijlpaal. Het kan voelen als een afsluiting van een bepaalde periode. Wat gezegd moest worden is gezegd, de geschiedenis is gedocumenteerd.  Dierbaren weten zich verzekerd van een oprecht en uniek digitaal monument dat ze op elk gewenst moment kunnen oproepen. De onvergetelijkheid van een persoon wordt hiermee nog eens extra onderstreept

Vinyl LP's in een lade

Bent u klaar om die stap te zetten?

Hebben wij u overtuigd van het belang van uw gefilmde biografie? Of denkt u erover een biografische film aan één van uw (groot)ouders of een ander dierbaar persoon te schenken? In dat geval is het maken van een afspraak of het direct bestellen van een voucher een logische vervolgstap. Maak gebruik van het contactformulier en wij komen snel bij u terug met antwoorden op uw vragen. Of, beter nog, maken we meteen een telefonisch afspraak om uw wensen te bespreken.

13 + 12 =