DE FILM VAN JE LEVEN

een gefilmde biografie

 

Waarom zou je het laten doen? Het maken van een biografische film. Wat is de lol? Wie zit er op te wachten? Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. De redenen om eraan te beginnen zijn in ieder geval divers. Soms dient zich een bijzondere aanleiding aan, zoals een confronterende medische diagnose. Maar dat kan ook een midlife crisis zijn, een biografische film helpt in dat geval met reflectie op uw gevoelens. Die redenen kunnen ook een stuk lichter van aard zijn, bijvoorbeeld als u het cadeau krijgt van uw kinderen. En soms is er geen echte aanleiding, maar is er meer een gevoel van: ‘dit moeten we gewoon doen…’ Een soort helder weten, zou je dat kunnen noemen.

 

Voor ons als de makers van biografische films maakt de reden niet zoveel uit. Wij vinden het vooral prachtig als iemand die stap ‘gewoon’ zet. Waar het ons om gaat is dat de wensen van onze klant, op de best mogelijke manier worden vastgelegd. En daar zullen we dan ook alles aan doen

Houten bankje met gekrijt hartje

Deze drie punten doen er toe

De klantbelofte, die in koeienletters wordt geschreven in onze externe communicatie luidt:

Alle aandacht voor U.

 

Deze belofte komen we graag na. In de formule die we voor deze belofte hanteren komen drie succesbepalende factoren steeds terug: sfeer, verhalen en authenticiteit.

 

Sfeer

Sfeer is nodig om u in de goede stemming te helpen. Dit maakt dat u zelf ook goed overzicht houdt en een goed plaatje voor ogen heeft van wat er verteld moet of mag worden. Waar nodig sturen wij het gesprek met de juiste vragen.

 

Verhalen

Verhalen, tja dat zijn er zoveel, u heeft genoeg meegemaakt. De vraag daarbij is vooral: welke selectie maakt u daarin? Wordt het intens, wordt het een mix van intens en lichtheid, wordt het alleen lichtheid?

 

Er gebeurt zoveel in een mensenleven en dus zijn er vele verhalen waaruit te kiezen valt.  Vanzelfsprekend helpen wij u graag bij het maken van keuzes daarin. Later, tegen het eind van het interview bespreken we dan waar prioriteiten liggen en wat er eventueel uit mag blijven.

 

Authenticiteit

Authenticiteit gaat over eerlijkheid. Hoe kwetsbaar durft u te zijn als u over u zelf vertelt? Durft u de maskers af te gooien en echt te zeggen waar het op stond of staat? Of houdt u die liever op? We waarderen uw keuze in beide gevallen. Het enige wat we daar aan kunnen toevoegen is dat puurheid een hoge aantrekkingsfactor oplevert voor uw film. Wij merken gelukkig dat het tonen van oprechte aandacht vrijwel altijd leidt tot een authentieke weergave van wie de persoon ten diepste is.

 

Cadeau met strik in blauwe verpakking

Een wel heel persoonlijk cadeau

Wat denkt u? Kennen uw kinderen hun ouders goed?? En hoe goed kennen uw kleinkinderen hun grootouders? Een biografische film gaat in op uw levensgeschiedenis.  Dit unieke filmverslag kan ook als prachtig geschenk worden gegeven. Zowel om aan u zelf cadeau te doen als om dit te ontvangen van uw (klein)kinderen of partner.

Zandloper staat scheef op grind

Zo gaan we te werk

We leggen u graag even uit welke stappen vooraf gaan aan de productie van uw mooie biografische film:

 

Stap 1: Oriëntatie en keuzebepaling

U heeft zich georiënteerd op de mogelijkheden die onze website vermeldt, u weet ongeveer hoe het proces in zijn werk gaat en u voelt zich gemotiveerd om het te gaan doen met ons. U heeft een heldere richting over wat er technisch mogelijk is en welk budget uw specifieke wensen vraagt. U stuurt ons een opdrachtbevestiging en doet een aanbetaling van 25%

 

Stap 2:  Eerste telefoon of zoomgesprek: uw wensenlijstje

Op het afgesproken moment vindt een voorbereidend telefoon- of, zo u wilt, zoomgesprek plaats. In dit gesprek stellen wij u een aantal vragen over uw levensloop en helpen wij u prioriteiten te stellen voor de selectie van levensepisodes die wat u betreft in ieder geval behandeld moeten worden.

 

Stap 3: Tweede telefoon of zoomgesprek: script

Op basis van hetgeen in ons eerste gesprek is besproken maken wij een script, bepalen we de planning, de locatie (meestal bij de klant thuis) en bepalen we het budget. We zoeken voor de tweede keer contact met u per zoom of telefoon om deze punten bespreken en al uw eventuele overige vragen te beantwoorden.

 

Stap 4: De filmopname

Op de afgesproken dag volgt de opnamesessie. Heeft u voor het premiumpakket gekozen dan komt er een aparte cameraman mee. Camera, geluid en licht worden geïnstalleerd op de juiste plekken. Ook de opstelling voor het gesprek wordt bepaald. U krijgt de nodige instructies en dan kunnen we volgens het script aandacht besteden aan uw levensverhalen. Afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen duurt het interview 1 tot 3,5 uur. Om variatie aan uw biografische film te geven nemen  we ook sfeerbeelden op, bijvoorbeeld van uw interieur, hoe u bezig bent met huisdieren of planten, een huishoudelijk klusje enz. Houdt u rekening met wat extra tijd voor de techniek; de filmuitrusting klaarzetten en weer opruimen vraagt opgeteld minimaal een uur.

 

Stap 5: Montage

Het opgenomen beeldmateriaal wordt door ons gemonteerd tot een film met de afgesproken duur. Dat kan dus 25 minuten zijn of langer dan een uur. De scenes die u eventueel liever niet terugziet hebben wij al zoveel mogelijk uit de montage gelaten.

 

Stap 6: Voorbeschouwing

U krijgt het eerste montageresultaat na ongeveer een week als voorbeschouwing (preview) te zien. Uw eventuele opmerkingen verwerken wij zoveel mogelijk tot het volgende montageresultaat. De film wordt gereed beschouwd als u tevreden bent.

 

Stap 7: Oplevering

Na het verwerken van uw eventuele commentaar en uw ‘gereed-verklaring’ sturen wij het eindresultaat op. U ontvangt de film op een usb-stick, die u in een smart tv, laptop, i-pad of pc direct kunt afspelen.

Een vintage koffer

Wat wij van u vragen

Eigenlijk niet zoveel, maar het is aan te raden om u vooraf aan de geplande opname een beetje te oriënteren op het verloop van uw leven. Vraagt u zich af wat u ècht belangrijk vindt. Welke thema’s speelden een terugkerende rol en zou u graag willen memoreren? Wat zijn belangrijke omslagpunten in uw leven? Welke personen hebben diepe indruk gemaakt? 

Als u onze brochure downloadt krijgt u de nodige aanwijzingen. Ook plakboeken, foto’s, dia’s, voorwerpen, kunnen goed van dienst zijn om herinneringen naar boven te halen. Weet u wat het in die biografische film ook heel goed doet? Als we u zien vertellen over de foto’s in die plakboeken terwijl u uitleg geeft over wie of wat daarop te zien is. Misschien een goed idee om die plakboeken al vast van zolder te halen. 

Poëzie album

Wat u van mij mag verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: vakwerk, uiterst veel aandacht voor uw levensverhaal en 100% integriteit. Filmisch gezien kunt u rekenen op een onberispelijk eindproduct, met een logisch opgebouwde, heldere verhaallijn. u krijgt een klanttevredenheidsgarantie dus reken maar dat wij ons best doen voor u.

 

vintage camera met enkele losse foto's

De betekenis van een gefilmde biografie

Veel van de mensen die al voor onze camera’s verschenen ervaarden hun biografische film als een mijlpaal. Het kan voelen als een afsluiting van een bepaalde periode. Wat gezegd moest worden is gezegd, de geschiedenis is gedocumenteerd.  Dierbaren weten zich verzekerd van een oprecht en uniek digitaal monument dat ze op elk gewenst moment kunnen oproepen. De onvergetelijkheid van een persoon wordt hiermee nog eens extra onderstreept

Vinyl LP's in een lade

Bent u klaar om die stap te zetten?

Hebben wij u overtuigd van het belang van uw gefilmde biografie? Of denkt u erover een biografische film aan één van uw (groot)ouders of een ander dierbaar persoon te schenken? In dat geval is het maken van een afspraak of het direct bestellen van een voucher een logische vervolgstap. Maak gebruik van het contactformulier en wij komen snel bij u terug met antwoorden op uw vragen. Of, beter nog, maken we meteen een telefonisch afspraak om uw wensen te bespreken.

1 + 9 =