Rob Overgaauw

Spreker, motivator en coach

Helpt ondernemers zich beter te profileren

Er zijn vele goede redenen om na te denken over je profilering. Een daarvan is goed voor de dag komen bij je klanten. Ben je benieuwd hoe je op dit punt een verschil kunt maken…?

Dit is waar het over gaat

 

Wat mij intrigeert is dat mensen die echt wel wat in huis hebben, vaak zo veel moeite hebben om dit te laten zien. Ik constateerde dit in de ruim 30 jaar waarin ik als HR-professional betrokken was bij allerlei mensgerichte vraagstukken. Ik merkte het ook de afgelopen 10 jaar als pitchtrainer en filmmaker als mensen hun verhaal voor mijn camera afsteken. Dat heeft mij er toe gebracht een dienst op te zetten die helemaal is gericht op: moeiteloos profileren.

 

De impact van zichtbaarheid vergroten

Ik ontwikkelde een methode die in relatief korte tijd significante resultaten oplevert. Met een vijf-stappenplan diagnosticeer ik eerst waar de zwakke plekken zitten om er vervolgens aan te gaan werken. Daardoor krijgen mensen direct meer inzicht krijgen in de zeggingskracht die ze uitstralen. Door veel met video te werken in mijn studio kunnen ze die stapsgewijs verbeteren.

 

Drie aandachtsgebieden voor professionals

De belangrijkste punten waar ik op focus zijn persoonlijk leiderschap, content en storytelling  en een strategie. Iedere professional vertegenwoordigt een merk. En net als een mens heeft dat een identiteit. De vraag is alleen, wordt dit krachtig genoeg gecommuniceerd naar de buitenwereld? Dat vraagt persoonlijk leiderschap. Vervolgens help ik bij het creëren van het best klinkende verhaal wat daarbij hoort. Dat vraagt goede teksten en expressie. Met strategie wordt het compleet: wie is nu eigenlijk je èchte klant en met welk plan gaan we die raken.

 

Biografisch werk

Behalve voor freelancers en kleine bedrijven werk ik sinds 2021 ook voor particulieren. Niet om ze sterker te laten profileren voor hun markt, maar om hun leven monumentaal te maken. Dat doe ik met een biografische film. Ik interview mensen voor een draaiende camera en leg de levensverhalen, die er het meest toe doen, vast op film. De film toont de meest pure versie van de persoon die in de hoofdrol staat.

Waar ik in geloof

Laat je zien!

Elke ondernemer of professional heeft een verhaal. De reis van de held noemen we dat. Dat verhaal maakt jou uniek en mag verteld te worden.

Leer nog beter pitchen

Wie bondig en krachtig zijn of haar over de bühne weet te brengen zet zichzelf op een enorme voorsprong. 

Je netwerkacties krijgen meer impact

Als je netwerksessies bezoekt haal je er zoveel meer uit als je in staat bent jezelf op de juiste manier te presenteren.

Wat jou onderscheidend maakt

Dat zit voor het grootste deel in je puurheid en authenticiteit. Wie zich kwetsbaar durft te tonen laat kracht zien.

De kracht van video

Jezelf met je pitch terugzien op video is een sterk leermiddel. En na het nodige oefenen heb je er zomaar een gave marketingtool bij: een videopitch.

Je eigen videopitch online is een krachtige marketingtool

Jezelf met je pitch terugzien op video is een sterk leermiddel. En na het nodige oefenen beschik je meteen over een sterke marketingtool: een videopitch die je online kunt zetten.