Over mij

Na 17 jaar loondienst in verschillende HR managementrollen startte Rob Overgaauw in 1998 zijn eigen bedrijf op gebied van HRM en organisatie. Als interim manager, ondermeer als partner bij  een private equity bedrijf, heeft hij enkele tientallen projecten begeleid. Prestatiegedrag en organisatieherstructureringen vormden daarbij de hoofdmoot. In 2012 gooide Rob het roer om en zette zijn carrière voort als profileringsexpert. Op dit domein ontwikkelde Rob een eigen visie die gericht is op het profileren van professionals en merken. Zichtbaar en vindbaar worden verhief hij als kunst. Hij helpt mensen met verhalen die hen echt in verbinding stelt met hun klanten. Social media en audio visuele technieken maken het in de praktijk weliswaar steeds gemakkelijker maar in de praktijk blijkt er een immense hulpvraag op dit gebied. Veel mensen hebben moeite om echt goed gebruik van te maken van die bronnen. Drempelvrees, cameravrees en het volslagen gebrek aan zowel tekst als kennis over hoe je een boodschap moet overbrengen aan je ideale klant is wat velen in de weg staat.

De snel groeiende ZZP markt en de daaraan gepaard gaande behoefte aan ondernemerschapsvaardigheden greep Rob aan om zijn diensten in de praktijk te brengen. Hij smeed een combinatie van coaching technieken, gericht op zichtbaarheid en zelf-presentatie, samen met het slim gebruiken van video content. Het resultaat is effectief profileren, zowel online als offline. Deze essentiële ondernemersvaardigheid waar Rob zich op richt vertaalt zich in aanverwante vraagstukken zoals pitchen, branding, netwerken, solliciteren, presenteren en spreken in het openbaar. Wie effectief wil prospecteren en acquireren moet zichtbaar, vindbaar, identificeerbaar en onderscheidend zijn. Tja en dan moet je zeker als ZZP ‘er wel met jezelf te koop durven lopen.

Als inleider van inspiratiesessies weet Rob met groot gemak mensen enthousiast te krijgen voor de schone kunst der profilering. De pitch is daarbij zijn favoriete hulpmiddel. Iedereen kan goed leren pitchen, alleen moet je begrijpen welke wetmatigheden daarbij een rol spelen en hoe je die wetmatigheden voor je kan laten werken. Dat vraagt soms dat je over je eigen schaduw heen moet stappen. Het uitgestrekte repertoire van Rob zorgt voor inspirerende sessies, masterclasses, netwerkavonden, keynotes, coachingtrajecten, workshops en zelfs promotiefilms. Mensen die met hem hebben gewerkt zijn met een andere bril gaan kijken naar hun profilering. En dat leverde op vele manieren een verrijking op.