Rob Overgaauw

Spreker, motivator en coach

Helpt ondernemers zich beter te profileren

Ik ben Rob!
Hoe word je profileringsexpert? Door oprechte interesse in mensen. In hun bedrijf. In hun loopbaan of in hun leven. Elk verhaal is het waard om gepitcht te worden. Ik help daarbij!

Over mij

Ik ben 17 jaar in loondienst HR-manager in verschillende grote organisaties geweest. Daarna heb ik ruim 15 jaar als interimmanager en partner van een private equitybedrijf gewerkt aan diverse grote en kleine opdrachten op het gebied van organisatieverandering en – herstructurering. Dat was een mooie en succesvolle tijd in het hart van corporate Nederland.

Zichtbaar en vindbaar maken van organisaties en professionals

Maar steeds meer kwam ik erachter waar mijn hart ligt en waar ik goed in ben: het zichtbaar maken van wat bedrijven en mensen uniek maakt. Sinds 20102 wijd ik me daarom aan het mooie ambacht van profileren. Ik maak merken, organisaties en professionals zichtbaar en vindbaar zodat hun potentieel duidelijk wordt. Door hun verhaal te verwoorden en verbeelden. Met als gevolg meer opdrachten, banen en meer voldoening in carrières en relaties.

Pitchen als medium

Wie in staat is zijn of haar verhaal in korte tijd, kernachtig en krachtig neer te zetten, heeft de halve wereld gewonnen. Profileren doe je met een pitch: een verhaal dat te gebruiken is in het zakelijke verkeer, op LinkedIn, Facebook of Instagram, of gewoon in de lift. Een pitch laat zien wie je bent en wat je kunt. In beeld of verbaal.

Ik help om zo’n pitch te maken. Om drempel- en cameravrees te overwinnen. Om het verhaal te structuren en lichaamstaal de boodschap te laten ondersteunen.

 

Waar ik in geloof

Iedereen kan goed leren pitchen

Wie klanten wil verwerven, een opdracht of baan wil scoren, moet uit zijn eigen schaduw stappen. Met oefening en coaching is dat voor iedereen weggelegd.  

Netwerken alleen is niet voldoende

Juist tijdens netwerkgesprekken is het van belang een kernachtig, helder verhaal klaar te hebben over wat je kunt en wat je wilt bereiken. 

Film heeft impact

Een korte, creatieve pitchfilm heeft zoveel meer impact dan welke andere vorm van marketing ook. Of het nou gaat om het profilereren van een product, project of persoon: film werkt.