Rob Overgaauw

Spreker, motivator en coach

Helpt ondernemers zich beter te profileren

Ik ben Rob!

Hoe word je profileringsexpert? Door oprechte interesse in mensen. In hun bedrijf. In hun loopbaan of in hun leven. Elk persoon heeft een verhaal dat het waard is om gepitcht te worden. Ik help daarbij!

Dit is waar het over gaat

 

Het werken aan talent van mensen is altijd mijn grote passie geweest. Het fascineerde me om uit te vinden wat mensen beweegt, wat er nodig is om ze te laten excelleren en te groeien. Dit vraagstuk heeft een inhoud- en een vorm kant. Ruim 30 jaar heb ik me vooral bezig gehouden met de inhoud. De vraag waar ik nu mee bezig ben gaat over vorm: hoe breng je talent en toegevoegde waarde naar buiten. Hoe maak je van een identiteit een merk? Dan kom je dus vanzelf uit op profileren.

Zichtbaar en vindbaar maken van organisaties en professionals

Het zichtbaar maken van wat bedrijven en mensen uniek en onderscheidend maakt is een fascinerende bezigheid. Om daar achter te komen moet ik soms graven in iemands waarden en unieke capaciteiten. Vervolgens vertaal ik die naar een visueel concept en een wervend verhaal. En de ondernemer of professional zelf moet zich er uiteraard helemaal in kunnen vinden.  Ik help klanten vanuit authentieke kwaliteiten verbinding te maken met mensen die graag hun klant willen worden.  Hun merken worden zichtbaar, vindbaar en krijgen de aandacht die het verdient. Met als gevolg meer opdrachten, banen en meer voldoening in carrières en relaties.

Pitchen als medium

Wie in staat is zijn of haar verhaal in korte tijd, kernachtig en krachtig neer te zetten, pakt al meteen een voorsprong. Met een pitch heb je een strak verhaal dat je gebruikt in het zakelijke verkeer, op LinkedIn, Facebook of Instagram, in een business club of gewoon in de lift. Een pitch laat zien wie je bent en wat je kunt. In beeld of verbaal.

Ik help om zo’n pitch te maken. Soms moet er drempel- en cameravrees worden overwonnen, soms heeft het verhaal wat peper nodig of mag de overtuigingskracht een tandje hoger. Er zijn vele knoppen die een pitch meer kracht geven. Ik deel deze graag met mensen die zich sterker willen profileren.

 

Waar ik in geloof

Laat je zien!

Elke ondernemer of professional die een product of dienst aanbiedt, heeft een verhaal. Dat verhaal is wat jou uniek maakt en is waard om verteld te worden.

Iedereen kan goed leren pitchen

Wie klanten wil verwerven, een opdracht of baan wil scoren, moet uit zijn eigen schaduw stappen. Met oefening en coaching is dat voor iedereen weggelegd.

Netwerken alleen is niet voldoende

Juist tijdens netwerkgesprekken is het van belang een kernachtig, helder verhaal paraat te hebben over wat je kunt betekenen voor je prospect of klant.

Film heeft impact

Een korte, creatieve pitchfilm heeft zoveel meer impact dan welke andere  marketingtool ook. Of het nou gaat om het profileren van een product, project of persoon: film trekt aandacht en raakt de doelgroep.