Hoewel de effecten of het rendement niet heel smart is te verwoorden blijf ik gefascineerd door het scala aan programma’s dat gericht is op versterking van de mentale kracht. Geestkracht, mentale fitheid, zelfvertrouwen en meer van die soort universele beloften. Vanuit mijn onbewustzijn krijg ik blijkbaar voortdurend signalen door dat ik al deze programma’s moet blijven volgen. De laatste maand heb ik belemmerende overtuigingen aangepakt, heb ik een congres gevolgd bij the ultimate wealth congres die je bijna garandeert dat je binnen een jaar miljonair moet zijn. En de laatste workshop die ik bijwoonde was Silva.

Silva Nederland heeft het alleenrecht op een ongekend sterke technologie. In Amerika wordt het aan miljoenen mensen verkocht onder de noemer mastermind. Het komt er op neer dat je leert hoe hersengolven werken en hoe je je brein van beta in alfagolven kunt brengen. Wat is daar het voordeel van hoor ik de leek denken? Op Alfa zit je op het niveau van intuïtie, en het leuke van deze dimensie is dat ideeën dan zomaar binnen komen vallen. Je kunt de meest lastige vragen oproepen en je krijgt geheid antwoord. Die komen zo uit het universum, rechtsreeks in je mentale systeem. Dat deden ze toch wel maar zolang je in Beta zit ben je minder ontvankelijk omdat je dan vooral met stresssymptomen bestrijden bezig bent. Dat is te rubriceren als overleven als soort en heb je geen tijd voor het ontvangen van briljante ideeën. Ik heb me inmiddels ingeschreven voor module I en II van Silva, want ik ben een ‘alles of niets’ figuur.

Bij the Ultimate Wealth Congress heb ik nog wat langer gewacht met inschrijven voor het familypakket. Was toch even een prijskaartje dat mee deed besluiten mijn impulsen te beheersen. Dat had ik dan weer geleerd bij Unleash your power within. Ik geloof er overigens heilig in dat het UWC als instituut alle bronnen in huis heeft om haar deelnemers naar onbegrensde rijkdom te brengen. Maar ik ben er nog niet uit of ik dat wil. Een beetje krap zitten houdt me namelijk scherp. Juist daardoor blijf ik eager en verdiep me telkenmale weer op al die mental fitness producten. Ik ben er aan verslaafd. Heerlijk om net je hoofd boven water te houden en strak tegen de muur te staan. Stel je voor dat je in een keer wel vet miljonair wordt. WTF moet je dan gaan doen? Bij the UWC weten ze daar ook al weer raad op: dan word je uitgenodigd om andere mensen te gaan helpen op hun weg naar rijkdom. Want nu is het zo dat al de grootste moot van al het geld op deze planeet bij minder dan 1% van de wereldbevolking verdeeld is. Die ultra kleine groep mensen bepalen wat er gebeurt, die hebben regeringen als marionetten in hun handen. Die zijn immuun. Tja, daar word ik ook niet blij van maar of dit mij een prikkelt om als een bezetene geld te gaan verdienen, en arme mensen te gaan helpen, daar ben ik nog niet uit.

Binnenkort heb ik een persoonlijk gesprek met Henk Sariman, de directeur van Inspired training en initiator van Ultimate Wealth Institute. Die gaat mij vast van dit dilemma afhelpen. Hij is echt een topkerel. En dat zeg ik niet gauw. Samen met Pa Joof, die als master trainer uit de stal van Anthony Robbins komt, heeft hij drie dagen keihard gewerkt om een groep van zo’n honderd man, including me, te helpen naar de weg van het geluk. In ieder van ons schuilt een adelaar werd ons voorgehouden nadat we een plank met onze blote handen doormidden sloegen. Die plank representeerde onze barrières die ons weerhielden van geluk en fortuin. Ik moest als enige twee keer hakken op die plank maar dat maakt voor mijn geloofwaardigheid niet uit. Mijn ego dacht iets te licht over het struikelblok, die zat bij in de weg.

King of the air, dat zijn we uiteindelijk allemaal, maar de meeste denken dat we vleugellamme kippen zijn en rondrennen in een kippenhok. Uit die mentale gevangenis die we onszelf blijken op te leggen kun je je dus gewoon bevrijden. Zodra je de adelaar in jezelf herkent kun je niet alleen wegvliegen maar jij bepaalt voortaan hoe jij de wereld naar je hand zet. Vanuit ongekende hoogte. Ik kijk uit naar wat komt in februari. En misschien weet Henk me over te halen om me in te schrijven en deel uit te gaan maken van de UWI family. Kom je ook? Of vind je het leven in een kippenhok zo slecht nog niet? Het leven zit vol keuzes. En dat is ook mooi.